Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/04/2005: "Italiaanse fake-anarchisten plegen aanslagen in Milaan en Genua"

De Italiaanse groepen Cooperativa Artigiana Fuoco e Affini en Brigade XX juli, zogeheten cellen van de Informele Anarchistische Federatie, hebben de verantwoordelijkheid opgeŽist voor een aantal explosies die op 1 maart politiebureaus in Genua en Milaan troffen.
MinisterBiza (10k image)
Minister van Binnenlandse Zaken Giuseppe Pisanu meende dat de bommen bedoeld waren om te doden
Ook het fameuze Italiaanse muziekfestival van San Remo was doelwit maar deze aanslag is kennelijk mislukt.
Klik op meer!

De politie doorzocht het theater van San Remo maar vond geen explosieven. De acties van de groep die vertaald in het Nederlands zich tooit met de naam 'Ambachtelijke coŲperatie, vuur en aanverwante producten', zijn bedoeld om politieke gevangenen een boodschap van vrijheid en solidariteit te zenden en keren zich tegen het gevangenissysteem en marteling. Dat valt in een verklaring te lezen die bij kranten is bezorgd als ook op de Italiaanse Indymedia is gepubliceerd.

In Milaan gingen dinsdagnacht twee bommen af buiten een politiebureau in het centrum van Milaan die verstopt waren in een glas- en papiercontainer. In Genua explodeerden bommen bij twee politiebureaus, terwijl bij andere bureauís vier containers in brand werden gestoken.
Niemand raakte gewond bij deze acties, waarbij gebruik werd gemaakt van dynamiet en chloor.

De Informele Anarchistische Federatie en de cellen die er deel van uitmaken zijn reeds enkele jaren actief in ItaliŽ. In december 2003 kreeg de groep wereldwijde bekendheid vanwege bombrieven die ze verstuurde naar instellingen en personen die verantwoordelijk worden gesteld voor het kwalijke maatschappelijk systeem.

Door anarchisten wereldwijd wordt getwijfeld of het hier om anarchisten gaat, zoals door de reguliere Anarchistische Federatie in ItaliŽ. Gesuggereerd wordt dat het eerder een geheime staatsoperatie betreft, zoals dat ook het geval was met de gewapende verzetsgroep de Rode Brigades in ItaliŽ. Doel van dergelijke operaties is het creŽren van spanning waarmee een politiek klimaat geschapen kan worden om bepaalde (repressieve) maatregelen te kunnen treffen en bevoegdheden te kunnen verruimen. Het is in dit kader veelzeggend dat begin 2004 een Europese taakgroep werd opgestart tegen het 'anarchistisch-opstandige fenomeen'.


Powered by Greymatter