Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2005: "Revolte van jongeren in Sydney"

Vier nachten lang reeds vinden er rellen plaats in Sydney. Honderden jongeren bestoken de politie met vuurwerk, molotov-cocktails en zelfs met zelfgemaakte chloorbommen.
Sydney (9k image)
De politie bestookt met molotovs
Aanleiding voor het straatgeweld is de dood van twee jongeren. Dylan Rayward (17) en Matthew Robertson (19) werden in een gestolen auto achterna gezeten door de politie en verongelukten hierbij toen de wagen tegen een boom reed.

Tot dusver werden 19 jongeren gearresteerd. Acht van hen werden gisteren (1 maart) voorgeleid, de rest blijft voorlopig in voorarrest. De 20 jarige Jesse Kelly, de vermeende bestuurder van de gestolen auto, is voortvluchtig. Volgens zijn grootouders vreest hij voor zijn leven.

De rellen vinden plaats in de achterstandswijk Macquarie Fields waar beide jongens uit afkomstig zijn en waar ook het tragische ongeval plaatsvond. “Jullie hebben onze vrienden vermoord. Jullie verdienen de dood.” riepen de jongeren. Bewoners applaudisseerden en juichten toen een agent werd neergeslagen met een stuk hout en niet kon opstaan.

crashscene (20k image)
Spandoek op de plek van het ongeluk

De heftigheid waarmee de gebeurtenissen gepaard gaan wordt geweten aan de ellendige sociale omstandigheden waarin de wijk verkeerd.
Beelden van de derde nacht vind je hier en van de vierde nacht hier.


Powered by Greymatter