Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2005: "Politie treitert anarchisten in Modesto (VS)"

De politie in Modesto (VS) treitert de plaatselijke anarchisten die ieder weekend op vrijdag- en zaterdagavond met een stand in de binnenstad staan.
furprotest012 (33k image)
Leden van de groep en anderen tijdens een anti-bont actie (20 februari '05)
In hun ’anarchistisch café’ zoals zij het noemen zijn pamfletten, flyers, stickers, t-shirts en boeken vrij verkrijgbaar, worden gratis snacks als donuts, appels en overgebleven eten van Food Not Bombs verstrekt alsmede films vertoond. De groep trekt vooral belangstellenden onder jongeren en daklozen.
Klik op meer!

De politie valt de anarchisten van Direct Action Anti Authoritarians (DAAA) voortdurend lastig, hoewel de winkeliers van de omliggende winkels geen problemen hebben met hun activiteiten. Eerst zou er sprake moeten zijn van toestemming, later kreeg men te verstaan dat verblijf slechts was toegestaan indien er iets gekocht zou worden. Vervolgens trachtten agenten vergeefs winkeliers over te halen zich over de anarchisten te beklagen.

Op 19 februari kreeg één van de leden een bon wegens vermeende verkoop van bovengenoemde spullen, terwijl er van verkoop geenszins sprake is. Verschillende aanwezigen dienden zich te legitimeren.

De anarchisten van Modesto zijn de pesterijen van de politie meer dan zat en zijn in de VS een actie gestart om de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van samenkomst te garanderen. Men roept op om mails te sturen naar politiechef Roy Wasden. Ook meedoen? Klik dan hier!


Powered by Greymatter