Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/28/2005: "Demonstratie tegen bouw deportatiecentrum Gradisca (ItaliŽ)"

In het Italiaanse Gradisca is op 26 februari door zoín 2500 mensen gedemonstreerd tegen de bouw van een deportatiekamp voor vluchtelingen, die gedwongen worden terug te keren naar hun land van herkomst.
Gradisca260205a (18k image)
Oproerpolitie grijpt in als prikkeldraad wordt ontrold
In deze demonstratie was een groep van zoín 250 anarchisten aanwezig die grotendeels uit de regio afkomstig was.

De demonstratie startte vanaf het station van Sagrado en trok vervolgens door het centrum van Gradisca waar velen de tocht aanschouwden. Daarop verplaatste de demonstratie zich naar de bouwplaats van het deportatiecentrum. In ItaliŽ bestaan inmiddels vele van dergelijke centra waar de omstandigheden vaak beroerd zijn.

Gradisca260205 (11k image)
Kop van de demonstratie nadert de bouwplaats

Nadat een deel van de demonstranten prikkeldraad ontrolde en rookbommen afstak greep de oproerpolitie in om de menigte terug te dringen. Nadat de spanning enigszins was geluwd werden via de diverse geluidswagens toespraken gehouden. Anderen spoten leuzen op de muren van het complex in aanbouw. Tevredenheid over de opkomst overheerste na afloop. Beelden van de demonstratie vind je hier, fotoís hier.

De strijd tegen de bouw van het kamp wordt het komend weekend voortgezet. Op 5 maart organiseert het Libertaire CoŲrdinatie tegen het CPT (Centro di Permanenza Temporanea) opnieuw een demonstratie en een openbare bijeenkomst tegen het centrum. Daarbij zal de laakbare houding van de burgemeester en de lokale politici die niets ondernamen tegen de bouw aan de kaak worden gesteld.


Powered by Greymatter