Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/28/2005: "Blokkade voornaamste actiemiddel van Dissent! tijdens G8"

Blokkades zullen het voornaamste actiemiddel vormen waarmee Dissent! de G8 top in Schotland wil verstoren en stoppen.
dissent (7k image)
Dat blijkt uit een persverklaring van de organisatie die op 26 en 27 februari een internationale bijeenkomst belegde in het Duitse Tuebingen waar deelnemers uit 23 landen (waaronder Nederland en België) plannen maakten om zich tegen de top de verzetten.

De bijeenkomst verklaarde: “De top van dit jaar stelt zaken aan de orde die voor ons allen van belang zijn, waaronder klimaatverandering en armoede. Het betreft echter kwesties die voortgebracht worden door een maatschappelijk systeem waar de G8 deel van uit maakt en die het tracht te hanteren. Toenemend verzet is het logische antwoord op deze maatschappelijke orde. Ons doel is niet zozeer om de top te bestrijden, maar om bij te dragen aan de dagelijkse strijd die nieuwe werelden wenst te bewerkstelligen.”

Naast blokkadeacties werden ook andere actieplannen ontwikkeld waarmee de verscheidenheid van opvattingen wordt weerspiegelend van de deelnemers. Het gaat om:
- Een golftoernooi op de velden rond Gleneagles,
- Directe Actie tegen de veroorzakers van klimaatverandering,
- Acties voor de vrijheid van organisatie,
- Ondersteuning van de blokkades van de nucleaire marinebasis Faslane,
- Coördinatie van solidariteitsacties met de activisten die tegen de top ageren elders in de wereld,
- De constructie van plekken om samen te komen op basis van zelfbestuur en ecologische duurzaamheid,
- Verzet tegen toenemende flexibilisering van arbeidsvoorwaarden.

De bijeenkomst merkte voorts op: “Terwijl de acht meest machtige mannen op aarde zich terugtrekken achter hekken in gemilitariseerde zones om hun politiek van oorlog, groei en vernietiging, trachten wij nieuwe ruimtes te bouwen, die openstaan voor iedereen en waarin onze legitieme alternatieven kunnen worden gedemonstreerd: op basis van zelfbestuur, op basis van niet-hiërarchische en op consensus gebaseerde besluitvormingsprocessen en ecologische duurzaamheid”.


Powered by Greymatter