Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/23/2005: "Haagse Actie voor Azi bedankt gulle gevers!"

De Haagse Actie voor Azi die werd opgezet om Evert Jan van Hoek in staat te stellen noodhulp te verlenen in het door de tsunami getroffen dorp Hikkaduwa op Sri Lanka heeft zon 12.000 euro opgebracht.
Hikkaduwanaderamp (31k image)
Hikkaduwa na de ramp
Gebleken is dat door de oproepen en de berichtgeving op De Vrije en Indymedia vele tientallen mensen uit het hele land samen enkele duizenden euros hebben overgemaakt naar de rekening van Evert-Jan. Iedereen heel hartelijk dank hiervoor!
Klik op meer!

Hiermee werd hij in staat gesteld om gedurende de maand januari noodhulp te verlenen aan de allerarmsten in Hikkaduwa in de vorm van voedsel, schoon water, medicamenten en spullen voor babys.

Van het ingezamelde bedrag resteert nog zon 4000 euro. Dit geld wordt besteed tijdens de volgende trip van Evert Jan (inmiddels aardig hersteld van zijn indringende inspanningen) naar het getroffen dorp die hij over ruim een maand zal ondernemen met n van de betrokkenen uit het Haags anarchistisch netwerk. De vraag naar welk project het geld gaat is nog niet beantwoord, maar het meest waarschijnlijk is aansluiting bij n van de (opbouw)projecten die reeds in het dorp gaande is. Te denken valt aan de ondersteuning van huizen- en botenbouw of een sociaal project.

De inzamelingsactie van spullen door de Haagse Actie was net als overal in het land zon groot succes dat er binnen een paar weken mee moest worden gestopt. Er viel niet tegen op te werken. Een container vol met kleding, medicamenten, babyspullen, tenten, en kookgerei werd een aantal weken geleden naar Sri Lanka gestuurd.

Met de overgebleven spullen (niet iedereen besefte dat je met warme kleren, elektrische apparaten e.d. op Sri Lanka weinig aanvangt) wordt op zaterdag 19 maart in het wooncomplex de Waterspin in het Spijkemakerskwartier (de buren van wijlen De Blauwe Aanslag) en het daaraan grenzend kraakpand een rommelmarkt gehouden. De verkoop start om 10.00 uur en de opbrengst komt uiteraard weer ten goede aan de steunactie.

2 Reacties


16 maart is geen zaterdag!!!!
wanneer vind het plaats de rommelmarkt???

zei: sil op 28/02/2005 om: 13:06u

Inderdaad, dat moest dus 19 maart zijn! De teskt is aangepast nu.

zei: J.B. op 01/03/2005 om: 16:20u


Powered by Greymatter