Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/23/2005: "Kerncentrale Borssele kent 320 ongelukken sinds 1980"

Nu de discussie rond kernenergie is opgelaaid kan het geen kwaad even te beseffen dat de centrale 320 geregistreerde ongelukken heeft gekend sinds in 1980 werd besloten deze te registeren.
Zonnetjevoorkant (17k image)
Behalve het verontachtzamen van de gevaren, worden ook klimaatveranderingen opnieuw als argument opgevoerd. Onzin, zo bleek al eerder.
Klik op meer!

Voor een overzicht van kernenergie in Nederland is deze publicatie van het Landelijk Anti-Kernergie Archief effectief om de zaak weer eens helder voor de geest te krijgen. Het is immers al enige jaren geleden dat de kwestie speelde. Was het niet zo dat de regering in '94 besloten had de centrale in Borssele te sluiten, zoals met die in Doodewaard in '97 gebeurde? Inderdaad moest Borssele in 2003 eigenlijk al dicht, maar helaas was de staat vergeten een en ander in een contract afdoende te regelen...
Beschikbaar is tevens een uitzending van het VPRO-programma Noorderlicht dat in 2002 de vraag stelde of kernenergie nog toekomst heeft.
Mocht je iets willen doen, dan is er in ieder geval de online handtekeningenactie tegen kernenergie die doorgaat tot 20 april 2006. Dan is het namelijk 20 jaar geleden dat de kernramp in Tsjernobyl plaatsvond.


Powered by Greymatter