Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/22/2005: "VS bereiden aanval voor op Iran in juni"

Voormalig UNSCOM wapeninspecteur Scott Ritter deelde afgelopen vrijdag tijdens een lezing in Washington mee dat de VS een aanval op Iran aan het voorbereiden zijn die in juni uitgevoerd moet worden. Ook stelde hij dat de verkiezingen in Irak door de Amerikanen zijn voorgekookt.
torturedtodeath (15k image)
Legerspecialist Sabrina Harman poseert boven het lichaam van Manadel al-Jamadi, die dood werd gemarteld door ondervragers van de CIA in Abu Ghraib (November 2003). Hij overleed nadat de Amerikenen zijn ribben braken, zijn handen op zijn rug bonden en hem vervolgens ophingen. Zij noemden het Ďde Palestijnse positieí, aangezien het vaak door IsraŽl wordt gebruikt.
Ritter sprak op een avond van Amerikaanse anti-oorlogsgroepen die gewijd was aan Irak en de buitenlandse politiek van de VS.
Klik op meer!

Hij behandelde het thema van bescherming van de Amerikaanse grondwet door actie te ondernemen om de illegale oorlog in Irak te beŽindigen, maar verbijsterde zijn luisteraars met bovenstaande uitspraken.

Plannen voor een aanval op Iran zouden aan Bush zijn voorgelegd en door hem zijn goedgekeurd. Hij zou orders voor een luchtaanval op het land hebben ondertekend. Het beoogde doel is de vernietiging van het kernwapenprogramma van Iran, maar neoconservatieven in de regering van Bush verwachten dat er een kettingreactie ontstaat die tot verandering van het regime in het land zal leiden. Deze mogelijkheid acht Ritter echter zeer onwaarschijnlijk.

Daarnaast betoogde Ritter dat de VS de verkiezingen in Irak op 30 januari heeft gemanipuleerd. Een rechtstreeks betrokkene bij deze praktijken informeerde Ritter dat het stemmenpercentage van de Verenigde Iraakse Alliantie was teruggebracht van 56% naar 48%. Ritters stelde dat dit feit spoedig zou worden gemeld door een journalist die de Pulitzer Prijs had gewonnen, een verwijzing naar Seymour Hersh, die al eerder beweerde dat Iran het volgende strategische doel van Bush is. Sinds afgelopen zomer zouden er in dit land reeds geheime operaties gaande zijn. In samenwerking met IsraŽl zouden mogelijke doelen in kaart zijn gebracht, terwijl het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten gevraagd is een oorlogsplan op stellen waarin wordt voorzien van een invasie door grondtroepen en luchtmacht.

Scott Ritter stelde dat de vredesbeweging een kans heeft een mogelijke oorlog tegen Iran en SyriŽ te stoppen, hoewel dat met Irak niet is gelukt. Hij hield zijn gehoor voor dat er wellicht een dag komt waarop de oorlog tegen Irak wordt gezien als een gebeurtenis van geringe betekenis bezien vanuit het perspectief van een veel grotere catastrofe.


Powered by Greymatter