Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/21/2005: "National Conference on Organized Resistance in VS"

Zo’n 1500 tot 2000 mensen namen op 6 en 7 februari j.l. deel aan de jaarlijkse Nationale Conferentie over Georganiseerd Verzet op de universiteit in Washington DC in de VS.
NCOR0205a (32k image)
Monami Maulik in het panel over het organiseren van immigranten
De deelnemers aan deze achtste editie kwamen uit het gehele land, waren over het algemeen jong en anarchistisch georiënteerd. Zij volgden honderden workshops over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ieder jaar neemt de diversiteit in het aanbod van workshops toe.

Dit jaar behoorden de paneldiscussies over radicale en multiraciale buurtorganisatie alsmede die over immigrantenbewegingen tot de best bezochte, hoewel het merendeel van de bezoekers blank was. Tevens hadden veel workshops de bedoeling deelnemers te politiseren rond kwesties waar ze zelf niet bij betrokken zijn zoals rechten voor gehandicapten en lesgeven middels hip-hop.

Monami Maulik maakte deel uit van een panel over het organiseren van immigranten. Je kunt haar hier horen in een audioverslag waarin ook Steph aan het woord komt die in het Canadese Toronto actief is voor de Coalitie Tegen Armoede in Ontario. Verder hoor je Hector van de politieke hiphop groep The Welfare Poets, Aletha Schelby uit San Francisco over de houding tegenover gehandicapten en Jackie Downing die over dit onderwerp een workshop gaf. Tevens is er poëzie van de Prinses van de Controverse en Leroy Moore opgenomen.

Voorts is er ook een audioverslag beschikbaar over het onderdeel buurtorganisatie oftewel ‘community organizing’ zoals de Amerikanen dat noemen.


Powered by Greymatter