Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/20/2005: "Internationale Bijeenkomst voor radicaal verzet tegen G8 top"

De opmerkzame lezer zal gezien hebben dat vandaag het logo van Dissent! aan de links van De Vrije is toegevoegd. Dat is gebeurt op verzoek van ťťn van onze lezers, maar ook omdat we de komende maanden het radicale verzet tegen de G8 top in Schotland zullen trachten te ondersteunen met berichtgeving.
wolfeyes (12k image)
Komend weekend wordt een belangrijk moment voor dat radicale verzet tegen de top. Dan vindt in Duitsland de eerste internationale bijeenkomst plaats van Dissent!
Klik op meer voor hun uitgebreide door De Vrije vertaalde persverklaring!

In het Duitse Tuebingen vindt op 26 en 27 februari een internationale coŲrdinatiebijeenkomst plaats van activisten die zich radicaal willen verzetten tegen de G8 top die in juli in Schotland wordt gehouden.
In de laatste anderhalf jaar is een internationaal netwerk ontstaan om er zeker van te zijn dat de G8 top niet onopgemerkt voorbij zal gaan. In Groot-BrittanniŽ is een netwerk van zelfstandige locale groepen gevormd die opereert onder de naam Dissent! waar ook verschillende anarchistische groepen deel van uitmaken. Dit netwerk verspreidt nieuws over de top en het voorgenomen verzet er tegen, ontwikkelt ideeŽn voor acties en zoekt de middelen daartoe. De Europese Peoples' Global Action (PGA) Conferentie die in Belgrado plaatsvond in juli 2004 en het Europees Sociaal Forum in Londen in oktober boden gelegenheid om een begin te maken met een internationale dialoog tussen degenen die zich willen verzetten tegen de top van de G8.
IdeeŽn en inspiratie werden uitgewisseld en opgedaan, en de praktische voorbereidingen gingen van start.
In Groot-BritanniŽ zijn sindsdien een aantal groepen werkzaam met initiatieven als een website, het organiseren van menskracht en middelen, juridische ondersteuning, het trainen van mensen voor het verlenen van eerste hulp op straat en het toeren door het land om de issues onder de aandacht te brengen die tijdens de top besproken worden en de echte zaken waar het werkelijk om gaat. In Europa en daarbuiten zijn individuen, groepen en netwerken bezig met het maken van hun eigen anti-G8 materiaal, het werken aan landelijke netwerken, het organiseren van benefietfeesten en te discussiŽren wat hun eigen rol zal zijn bij het mobiliseren tegen de top.
De voorbereidingen liggen aardig op koers. Hoe dan ook, nu het jaar 2005 is aangebroken en de top in zicht komt, is het tijd om onze inspanningen op te voeren. Als we een serieuze mogelijkheid willen hebben om de top te verstoren, het potentieel aan strijdvaardige lokale en globale netwerken willen maximaliseren en een collectief gedragen kritiek op het kapitalisme willen ontwikkelen die substantiŽler is dan van de hoofdstroom van de anti-globaliseringsbeweging, dan is er geen tijd te verliezen
De Internationale Bijeenkomst
Als gevolg van de discussie op de Europese PGA Conferentie hoe op de best denkbare wijze de betrokkenheid van mensen buiten Groot-BritanniŽ vorm te geven bij het organiseren van het verzet tegen de G8 top in 2005, zowel om onze invloed op de top zelf te maximaliseren als om bij te dragen aan de ontwikkeling van daadwerkelijke internationale netwerken door rechtstreeks onderling contact, werd besloten om in februari 2005 een internationale bijeenkomst te houden om te netwerken en te coŲrdineren.
De bijeenkomst vindt plaats in Tuebingen (Zuid-Duitsland nabij Stuttgart) op zaterdag 26 en zondag 27 februari 2005. Accommodatie, vergaderruimte en voedsel worden verzorgd door Tuebingen Infoladen. Als je wilt komen dan dien je je van te voren in te schrijven. Aangezien er zaterdagochtend vroeg wordt begonnen, wordt je verzocht reeds op vrijdag aan te komen. De agenda is opgesteld door de Internationale Netwerk Groep van Dissent!, maar staat open voor opmerkingen, aanvullingen en wijzigingen. Voor inschrijving en het verkrijgen van de agenda kun je hier mailen.
Kom naar de bijeenkomst en doe mee! We zullen trachten vertalingen in zo veel mogelijk talen mogelijk te maken. Als je vertalingen vanuit het Engels nodig hebt laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten. Neem ook contact met ons op als je zelf vertalingen van of naar een taal kan verzorgen.


Powered by Greymatter