Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/16/2005: "Poetin betaalt studenten om te demonstreren"

De partij van Poetin heeft op 12 februari studenten 300 roebel betaald om in Moskou te demonstreren vóór het omstreden neoliberale hervormingsbeleid van de Russische regering. Schoolkinderen werden gedwongen aan deze demonstratie deel te nemen.
AutonomeActieRusland0205 (24k image)
Anarchisten van Autonome Actie uit Rusland
Dat melden Russische anarchisten van de organisatie Autonome Actie.
Klik op meer!

Het betalen van demonstranten was een beproefd middel in de Sovjettijd om steun voor de autoriteiten te suggereren.
De demonstratie was op touw gezet door de partij "Edinaya Rossiya", een Kremlininstrument zonder werkelijke aanhang. Zo’n 10.000 demonstranten (regeringsgetrouwe media spraken over 40.000 deelnemers) waren van heinde en ver met bussen naar Moskou gebracht, waaronder gepensioneerden en werknemers van grote bedrijven. Naar schatting was slechts 5% van dit aantal werkelijk op de been om steun aan Poetin te betuigen.
Veel leuzen waren gericht tegen de communisten die de ouderen nu wel genoeg misleid zouden hebben. Andere slogans luidden ‘Poetin, we staan achter je’ en ‘Wij steunen de koers van de hervormingen’.
Het circus dat miljoenen roebels moet hebben gekost, wekte de ergernis op van menige voorbijganger. Een oude vrouw schreeuwde provocerende leuzen naar de demonstranten als ‘Lang leve de hervormingen, neem mijn laatste stuk brood en kleren’. Daarop werd vanuit de stoet met gelach en hoerageroep gereageerd. Ook sommige liberalen lieten hun afkeur blijken met een cynisch spandoek waarop de hoop stond verwoord dat het rijk van Poetin eeuwig mocht duren.
Anarchisten ontbraken uiteraard evenmin om blijk te geven van hun ongenoegen. Op hun spandoek stond ‘Te Koop’ en ze verspreidden pamfletten die in cynisme de liberalen beslist overtrof. Op het pamflet stond een prijslijst vermeld: een picketline (200 roebel), een bijeenkomst (300 roebel), een legale demonstratie (400 roebel), een illegale demonstratie (600 roebel), bonus in geval van arrestatie (+ 50%), een straatblokkade (900 roebel), een rel (3000 roebel) en een staatsgreep (300.000 roebel).
Waarna het pamflet werd vervolgd met:

Betalingen zullen aan de individuele deelnemer van de actie worden verricht volgens de overeenkomst tussen de opdrachtgever en het Consortium van Professionele Demonstranten. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Wij bieden erkende diensten aan voor iedere organisatie van demonstraties. Indien u in zee gaat met niet-professionals die zonder de benodigde vergunningen werken, riskeert u uw reputatie wat niet opweegt tegen de financiële voordelen die dit biedt. Het Consortium van Professionele Demonstranten is een garantie voor kwaliteit. Wij werken reeds 15 jaar in de Russische markt voor demonstratiediensten en onze verdiensten zijn algemeen bekend. Wij denken dat gekwalificeerd werk van een professional een fatsoenlijke vergoeding verdient!
Werk nooit voor een salaris dat lager is dan door het Consortiom van Professionele Demonstranten is vastgesteld. In het geval een opdrachtgever niet aan de voorwaarden voldoet die door het Consortium zijn vastgesteld, neem dan onmiddellijk contact met ons op!
We zullen uw en onze rechten met alle mogelijke middelen verdedigen die ons binnen het huidige legale raamwerk ten dienste staan.
Juist nu, nu er naar onze diensten meer vraag is dan ooit, is gezamenlijke actie noodzakelijk om onze professionele waardigheid te verdedigen. Als de populariteit van onze president met de snelheid van een komeet daalt, als de oorlog in Tsjetsjenië nu het zesde jaar ingaat en in iedere stad in Rusland voor gratis sociale voorzieningen voortaan betaald moet worden en alleen krachtige actie van onze regering het land kan redden, is er veel vraag naar ons werk. Wie anders kan immers laten zien dat er nog mensen zijn die nog steeds van onze president houden (tenminste als er voor betaald wordt).
Verkoop niet uzelf voor een habbekrats. Politieke prostituees aller landen, verenigt u

Consortium van Professionele Demonstranten


Powered by Greymatter