Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/13/2005: "Militaire beurs ITEC in de RAI in Amsterdam"

Op 26, 27 en 28 april a.s. vindt in Amsterdam de jaarlijkse militaire beurs ITEC plaats.
itec11042000-1-klein (20k image)
Blokkade van de ITEC-beurs in 2000
De "International Training and Equipment Conference" richt zich met name op simulatie-apparatuur voor militaire toepassingen.
Klik op meer!

Hoewel ITEC zelf altijd benadrukt dat er ook civiele apparatuur op de beurs is en er geen "echte"
wapens op de beurs te vinden zijn, is dit natuurlijke klinkklare onzin. Simulatie en oefeningsapparatuur zijn onontbeerlijk voor de huidige vormen van oorlogsvoering.

Elke vorm van oorlogsvoorbereiding en bewapening zou zoveel mogelijk voorkomen en tegengegaan moeten worden. Oorlog veroorzaakt altijd enorme ellende en onvoorstelbaar menselijk leed. De enorme bedragen die omgaan in de militaire industrie kunnen beter besteed worden aan armoedebestrijding,
sociale rechtvaardigheid, vredesopbouw en milieubehoud.

De ITEC beurs heeft in Nederland (en daarbuiten) altijd veel protest opgeroepen en na aanhoudende protesten in Den Haag besloot men een aantal jaren uit te wijken naar o.a. Lille en Londen. Dit jaar wil ITEC dus terugkeren in Nederland en heeft ruimte gehuurd in de RAI.

Afgelopen maand is er een eerste bijeenkomst geweest van mensen en vredesorganisaties die deze bijeenkomst van industriŽlen, militairen en politici uit de oorlogsindustrie willen (ver)hinderen.

Heb je interesse om hieraan mee te doen, neem dan contact op met 070-3890235 en houdt jezelf op de hoogte via Aktielijst, Vredeslijst, Indymedia, De Vrije etc.


Powered by Greymatter