Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2005: "Politie intimideert Anti-Navo demonstratie München"

Zo’n 5000 tot 7000 mensen trotseerden vanmiddag (12 februari) in München de regen om te demonstreren tegen de veiligheidsconferentie van de NAVO (siko) die dit weekend in de hoofdstad van Beieren plaatsvond.
MunchenSlotmani120205 (23k image)
Ingreep van de poltie tijdens de slotmanifestatie
Als gewoonlijk trad de politie die ter plaatse bekend staat als rechtsradikaal, agressief en intimiderend op. Zo’n 4000 agenten waren dit weekend opgetrommeld.
Klik op meer!

Reeds bij de aanvang van de demonstratie werd pepperspray en traangas ingezet, en volgden de eerste arrestaties. Dit op grond van spandoeken die aan de zijkanten van de stoet werden meegevoerd en aanwezige activisten die zich aan elkaar hadden verbonden. Daarna werd om de haverklap de demonstratie stopgezet om willekeurig demonstranten uit de stoet te plukken. Daarbij zou het soms gehandeld hebben om het meevoeren van verboden leuzen. Ook de luidsprekerwagens bleven voortdurend een doelwit van de politiemacht.
De politie trachtte zelfs de demonstratie op te splitsen ter hoogte van het zwartrode blok waartoe de anarchisten in München hadden opgeroepen. Demonstranten verhinderden dat de politie zich fysiek kon handhaven in de stoet.
MunchenDemo120205 (10k image)
Nabij het zwartrode blok?
Zelfs bij de slotmanifestatie kwam het tot botsingen met de autoriteiten.
In totaal zouden 49 mensen zijn opgepakt.


Powered by Greymatter