Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2005: "Acties tegen Veiligheidsconferentie München"

In München hebben op vrijdag 11 februari verschillende acties plaatsgevonden tegen de Veiligheidsconferentie van de NAVO (Siko) die daar dit weekend gehouden wordt.
Munchen110205 (15k image)
Aan de kop van de demonstratie
Zo’n 400 mensen namen deel aan de Jubeldemonstratie die op enige arrestaties na vredig verliep.
Klik op meer!

De actie startte met de show ‘Duitsland zoekt een superknecht’ waar toffe prijzen te verdienen vielen, zoals een 1-euro-baan. (In Duitsland kunnen werklozen aan het werk gezet worden voor een uurloon van 1 euro.)
Eerder op de middag werden voor korte tijd de Leopoldstraat geblokkeerd, de belangrijkste toegangsweg voor de deelnemers aan de NAVO-top. Onder het motto ‘NATO stoppen - Straßeblocken!' spanden 20 feestelijk gemaskerde actievoerders spandoeken over de straat. Pamfletten maakten duidelijk dat het hier ging om het Begroetingscomité voor NAVO-oorlogstrategen. Voor zover bekend werden geen arrestaties verricht.
Anarchisten hielden een plakactie in München, waarbij onderstaand affiche werd verspreid.
AnarchistenMunchen0205 (13k image)
Een ander bont uitgedost gezelschap bezocht een tweetal bedrijven die profiteren van bewapening en oorlog. Het motto hier was ‘Kriegsprofiteure Angriffen, immer und überall’. Als eerste was het hoofdkwartier van Daimler-Chrysler (Mercedes) aan de beurt waar de toegang enige tijd werd versperd en pamfletten werden verspreid tot wanhoop van de beveiliging. Deze trachtten een actievoerder te arresteren hetgeen mislukte.
Vervolgens toog dezelfde groep naar verzekeraar MüncherRück waar het lukt om binnen te komen en de performance ‘Macht-Winst-Oorlog’ op te voeren. Dit ondanks de tegenwerking van tien beveiligingsbeambten, die ook hier vergeefs activisten probeerden vast te nemen.
Hedenmiddag (12 februari) worden 5000 tot 7000 demonstranten in München verwacht om tegen de NAVO te ageren. Een aantal dat beduidend lager ligt dan vorig jaar en dat is mede het gevolg van de antifascistische demonstratie in Dresden waar Duitse nazi’s de straat op zullen gaan.
Eerder vond reeds een ogeheten Radioballet plaats, waarvan hier beelden te vinden zijn.


Powered by Greymatter