Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/11/2005: "Nieuwe Engelse antifagroep weigert samenwerking met Searchlight"

In het Engelse West Yorkshire is een nieuwe antifascistische groep gestart, 635 Groep genaamd. Ze gaan fascistische ideeŽn, activiteiten en organisaties bestrijden op basis van een antiautoritaire en niet-hiŽrarchistsche structuur.
AFA (9k image)
Opvallend is dat de groep niet wenst samen te werken met het bekende tijdschrift Searchlight!
Klik op meer!

"Wij willen niet samenwerken met, informatie accepteren van, noch informatie doorgeven aan het zogeheten antifascistische tijdschrift Searchlight en samenwerken met individuen die met hen in verbinding staan." Deze organisatie werkt samen met veiligheidsdiensten van de Britse staat en is als zodanig niet te vertrouwen. Bovendien wordt Searchlight beschuldigt van manipulatie en het zaaien van verdeeldheid in de militante antifascistische beweging. Tot slot stelt de 635 Groep dat de methodes en de betrokkenheid van Searchlight bij de geheime diensten van Engeland goed gedocumenteerd zijn.
Hoewel de groep vervolgens geen voorbeelden geeft, levert een korte speurtocht het nodige materiaal op waardoor de argwaan van Engelse anarchisten tegen Searchlight gerechtvaardigd lijkt.
Lees en oordeel zelf over ex-fascisten, infiltranten en de steun van Searchlight hieraan: Het lange verhaal van Larry O'Hara en de korte samenvatting daarvan in Spunk Library. Een andere samenvatting tref je hier.


Powered by Greymatter