Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 





 

 

02/10/2005: "ZwartRoodblok in Anti-Navo demonstratie München"

In München vindt zaterdag (12 februari) een grote demonstratie plaats tegen de jaarlijkse Navotop in de Beierse hoofdstad.
MunchenAntiNavo2005 (27k image)
De anarchisten in München roepen op voor een ZwartRoodblok in deze demonstratie.
Klik op meer!

Voor de 41-ste keer komt dit weekend (11-13 februari) de Navo-top bijeen in München voor een veiligheidsconferentie die als 'vredesconferentie' wordt aangeprezen. Daaraan vooraf start op 11 februari de eerste Financieringsconferentie Noord-Afrika en Midden-Oosten waaraan zo'n 250 hotemetoten uit de politiek, ondernemingen en de bankwereld deelnemen. Doel van deze hoofdzakelijk Duitse aangelegenheid is het verstrekken van de handel met deze regio's onder het motto 'meer zekerheid door investeringen'.
Tegen beide bijeenkomsten zijn demonstraties aangekondigd door een breed front van tegenstanders. MunchenDemo2004a (22k image)
Anarchistenblok in de Anti-Navo demonstratie van 2004
De afgelopen weken zijn reeds de nodige acties ondernomen tegen de conferentie. Opzien baarde een nepbrief die in delen van de stad op de deurmat belandde. Daarin kondigt de politie een algeheel parkeerverbod aan voor de binnenstad van München. Op krantenkasten verschenen plakkaten waarop ondermeer stond vermeld dat de Navo-conferenties was afgelast.
Origineel was het radioballet dat op 9 februari plaatsvond en bedoeld was als 'openbare verstrooiingsactie'. Op basis van aanwijzingen via de radio beelden de deelnemers in de binnenstad allerlei situaties uit. Ter gerustelling werd van te voren duidelijk gemaakt dat je niet hoefde te beschikken over dansvaardigheid!
MunchenDemo2004b (24k image)
Vorig jaar demonstreerden zo'n 12.000 mensen tegen de Navo-top en waren er ruim 5000 politie-agenten op de been. Ondanks een rustig verloop werden er 60 arrestaties verricht. De dag daarvoor trachtten 4000 agenten de aangekondigde 'stooracties', zoals het vormen van een menselijke ketting en straatblokkades met geweld te voorkomen. Daarbij vielen gewonden alsmede zwaargewonden te betreuren en werden 175 mensen gearresteerd.


Powered by Greymatter