Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/09/2005: "Pamflet streetrave tegen ID-plicht"

De organisatie van de streetrave die op zaterdag 12 februari in Arnhem wordt gehouden (start om 14.00 uur op het Willemsplein vlakbij het NS-station) stuurde ons de tekst van het pamflet dat zij aldaar gaan verspreiden.
112 (19k image)
Logo van een ander intiatief tegen de Identificatieplicht
Klik op meer voor de tekst van het pamflet!
Nu met update 13-2-05

Update 13-2-05: Radio ZRA deed verslag van de streetrave. Luister naar een interview met een demonstrant, en een impressie tijdens de demonstratie

IDENTIFICATIEPLICHT

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs tonen als de politie of andere toezichthouders daar om vragen. Als je dit niet kunt, ben je in overtreding en kun je meegenomen worden naar het politiebureau. Ze kunnen je daar dan 12 uur vasthouden om onderzoek te doen naar je identiteit. De maximale straf die op deze overtreding kan worden opgelegd is een geldboete van 2.250 euro. De standaardboete zal in de praktijk lager uitvallen, volgens de berichten in de krant zal het 50 euro zijn in het begin.

Volgens de huidige wetgeving mag de politie een verdachte om zijn of haar naam, adres en sofi-nummer vragen. Ook mag de politie, zonder dat er een verdenking van een strafbaar feit is, iemands identiteit controleren in het kader van verkeerstoezicht of indien er een redelijk vermoeden is dat de persoon illegaal in Nederland verblijft. Maar als je in zo een geval geen identiteitsbewijs kon of wilde laten zien, was dit op zichzelf niet strafbaar. Met de nieuwe wet ben je wel apart strafbaar als je geen identiteitsbewijs kunt laten zien. De politie bekeurt nu gemiddeld 100 mensen per dag.

Het verzoek om identificatie door politie of een andere toezichthouder mag niet willekeurig gebeuren. Zij moeten daarvoor een reden hebben. Het moet nodig zijn voor de uitvoering voor hun taken, bijvoorbeeld voor verkeerstoezicht, hulpverlening, opsporing van strafbare feiten of handhaven van de openbare orde.

Het idee dat dit de veiligheid zou vergroten is volledig uit de lucht gegrepen.

Wat voor consequenties heeft dit voor de veiligheid van de mensen vanwege oorlog, honger of politieke redenen hun land zijn ontvlucht? Vluchtelingen die hier in Nederland de illegaliteit in worden gedwongen!

Omdat de Nederlandse regering iedere dag mensen laat deporteren naar landen waar wordt gemarteld, gefolterd en gedood, kan er geen vrede zijn met het feit dat door deze nieuwe wetgeving nu mensen kunnen worden gecontroleerd alleen omdat ze een andere huidskleur of uiterlijk hebben.

Deze nieuwe wet maakt niet alleen willekeurige discriminatie door de politie mogelijk, maar het is voornamelijk ook een stap in de richting van een racistische totalitaire staatsvorm.

In de tweede wereldoorlog werd door Nazi-Duitsland de identificatieplicht misbruikt voor systematische genocide van Joden, Cinti en Roma, politieke tegenstanders en homoseksuelen.

Dit onvoorstelbare gruwelijke leed mag niet worden vergeten en mensen moeten altijd alert blijven dat dit nooit meer gebeurt.

Mensen zijn geen nummers, niet hun paspoort of data in een computer en ook niet hun biometrische gegevens in en chip waardoor ze door camera's ge´dentificeerd kunnen worden.

Dit is een ernstige inbreuk op de persoonlijke vrijheid!

GEEN BIG BROTHER! GEEN COMPUTERSTAAT!

GEEN DISCRIMINERENDE RACISTISCHE CONTROLES

GEEN IDENTIFICATIEPLICHT!


Powered by Greymatter