Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/09/2005: "Anarchistisch filmfestival in Newcastle"

Van 11-13 februari vindt in het Engelse Newcastle het anarchistisch filmfestival ‘Projectile’ plaats. Er worden zeldzame en radikale films vertoond.
Projectilefestival (9k image)
Het programma is verder gevuld met muziek, cabaret en discussies, en biedt gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling van gelijkgestemden.
Klik op meer!
Met Update 16 februari

Projectile start op vrijdagavond 11 februari met een korte film van Stuart Christie, Red Years, Black Years, genaamd die het voorspel van de Spaanse Burgeroorlog behandelt. Christie die in de jaren zestig op jonge leeftijd jarenlang in Spanje gevangen zat, werkt aan een uitgebreidere documentaire over het revolutionaire Spanje van weleer. Hij schreef ook verschillende boeken over dit onderwerp alsmede zijn herreineringen onder de titel "My Granny Made Me an Anarchist".
Aansluitend wordt de Spaanse film Aurora De Esperanza (Dawning of Hope) vertoond. Het is één van de zes films die het CNT-filmcollectief tijdens de Spaanse Revolutie maakte en is slechts enkele malen eerder vertoond.
Op zondagavond vindt de wereldpremiere plaats van Ten Days that Shook the World, gemaakt door Chris Reeves. Het is een verslag van de grote internationale bijeenkomst van anarchisten in Londen die in 1994 plaatsvond onder het motto Anarchy in the UK!

Update: Een verslag van het Festival vind je hier!


Powered by Greymatter