Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2005: "De hazen schieten terug"

Sinds Kritisch Faunabeheer op de site http://www.jachthutten.nl de locaties van jachthutten publiceert is het aantal jachthutten dat platgebrand of afgebroken is sterk toegenomen. Maar liefst 15 hoogzitters en andere schuilplaatsen werden vernietigd. Je gaat uit wandelen en je neemt mee.. een trekzaag en een bijl. Kijk goed rond bij de bosranden die uitkijken op sappige weides en akkers.
Klik op meer!

Vanouds is de jacht in Nederland in handen geweest van de elite, en daarmee omstreden. Vroeger was het de adel die zich het recht voorhield elk edelhert en zwijn dat het kon vinden aan het spit te rijgen, daarna waren het advocaten en zakenlui die met hun vuurbuksen een bloedbad aanrichten onder vossen, ganzen en hazen.
In moderne tijden moesten zij zich steeds meer beroepen op ‘ het in balans houden van de wildstand..’ En dat is volkomen flauwekul

Zo begint de ganzenstand in Nederland op dit moment volkomen uit de hand te lopen. De populatie grauwe ganzen is met 1600 % gestegen de afgelopen 25 jaar. Zelfs Natuurmonumenten overweegt het afschieten van ganzen om te voorkomen dat zij te veel schadevergoeding moeten betalen aan boeren bij wie hun land is kaalgevreten.
Tegelijkertijd wordt er nog steeds fel gejaagd op de natuurlijke vijand van de gans: de vos.

Bovendien: hebben reeen, hazen en ganzen niet net zoveel recht op de grond als wij mensen? Waarom zouden alleen mensen de vruchten mogen plukken van wat er op het land groeit. En welk recht heeft de mens zich zoveel territorium toeteeigenen, en niets voor de andere dieren over te laten?

Overigens hebben jagers niet weten te voorkomen dat een groep saboterende hazen gentech appelboompjes kapot hebt geknaagt.
Nature Strikes Back!

2 Reacties


oi oi oi,

volgende keer graag naar de www server van indymedia.nl linken dus www.indymedia.nl die is daarvoor bedoelt.

misschien kun je deze link ook even aanpassen.

:-)

zei: NN op 09/02/2005 om: 13:41u

Het is de link naar het artikel op indymedia. Waarom zou men de bezoekers vervelen met een zoektocht naar het desbetreffende artikel waar in dit stuk naar gerefereerd wordt.

zei: Bolus op 10/02/2005 om: 13:56u


Powered by Greymatter