Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/07/2005: "Organisatie Pinksterlanddagen 2005 van start gegaan"

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. Op 5 februari vond in Utrecht de eerste bijeenkomst plaats van de landelijke voorbereidingsgroep. De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
EntreePl2004 (22k image)
Welkomstpoort bij de PL 2004
De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. Klik op meer!

Dit jaar is het dus de 72-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft. Inmiddels is er een raamwerk in elkaar gedraaid, zijn de eerste contacten gelegd en komen de eerste aanmeldingen voor het verzorgen van programmaonderdelen binnen.

Nieuw is dat vanaf de PL radio-uitzendingen verzorgd zullen worden.
Het is de bedoeling dat Radio Zwart Rood Actief van de dagen live verslag zullen doen via internetradio.

Verschillende groepen zal gevraagd worden inhoudelijk een bijdrage te leveren. Er is een voorlopige indeling gemaakt voor het culturele programma. Op vrijdagavond zullen er video’s vertoond worden. Zaterdagavond zullen er bands optreden, terwijl op zondagavond traditioneel het open podium plaatsvindt.

Uiteraard komt er tevens een boekenmarkt waar tegen kostprijs stands gehuurd kunnen worden en verzorgt Rampenplan de warme avondmaaltijd. Ook is het de bedoeling dat er weer een kinderprogramma tot stand komt!

De voorbereidingsgroep roept groepen en personen die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2005 op om zich via onderstaand mailadres aan te melden. Benadrukt dient te worden dat iedereen een rol kan spelen; organisatorisch of praktisch onder het motto ‘Doe Wat’. Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 16 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 10 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme hap zorgt Rampenplan dat dagelijks hulp nodig heeft voor het snijden en de afwas. Hiervoor dien je apart bonnen te kopen. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Dit jaar zullen opnieuw alle producten van biologische herkomst zijn.
Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl die momenteel nog niet beschikbaar is maar waarvoor inmiddels wel een nieuwe lay-out gereed is gemaakt.
PL2005logo (9k image)
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het volgende emailadres: pinksterlanddagen@hotmail.comPowered by Greymatter