Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/06/2005: "Demonstratie voor vrijlating Griekse anarchist"

In Athene vond vandaag (5 februari) een demonstratie plaats voor de vrijlating van de Griekse anarchist
Polykarpos Georgiadis die sinds 16 april 2004 vastzit op verdenking van tientallen brandstichtingen in Thessaloniki. Op 16 februari komt zijn zaak eindelijk voor en dat was de aanleiding voor zo'n 300 mensen om de straat op te gaan.
georg8 (21k image)
Demonstratie van Griekse anarchisten met een hondje voorop!
Vlak na zijn arrestatie werd Polykarpos aan de media gepresenteerd als een bommenlegger die op heterdaad was betrapt bij het in brandsteken van auto's van beveiligingsbedrijven.
Klik op meer!

Polykarpos, een bekende anarchist, ontkent alle beschuldigingen. Hij beweert al langer door de politie in de gaten te zijn gehouden. Zijn arrestatie vond plaats op een plek waar hij dagelijks langs kwam, een gegeven dat bij de politie bekend moet zijn geweest.
Zijn gevangenneming zou het gevolg zijn van frustratie bij de politie om de werkelijke brandstichters op te pakken. Aanwijzingen daarvoor zijn dat gesproken wordt van mogelijke 'medeverdachten' en huiszoekingen bij vrienden en kameraden van Polykarpos hebben plaatsgevonden zonder dat dit iets heeft opgeleverd. Ook het bewijs dat Polykarpos op heterdaad is betrapt is tot dusver niet geleverd.
Desondanks zit hij nu al die tijd opgesloten in de gevangenis van Koridallos in Athene.
georg5 (15k image)
De hond die voorop ging bij de demonstratie
Pogingen om vrijgelaten te worden ontaarden in een juridisch steekspel waaruit blijkt dat de autoriteiten hem graag achter tralies houden. Gesuggereerd worden dat het gaat om 'terrorisme'. Uit zijn verschillende open brieven die sindsdien zijn gepubliceerd, blijkt dat hij zijn strijdbaarheid allerminst heeft verloren.
De zaak komt voor op 16 februari in de stad Serres.


Powered by Greymatter