Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/01/2005: "Schotse politie gebruikt omstreden munitie tijdens G8-top"

De politie wordt tijdens de G8-top in Schotland uitgerust met omstreden munitie. Speciaal geselecteerde eenheden mogen met het oog op grootschalige rellen gebruik maken van een nieuw type plastic kogel. De kogel kan fatale wonden veroorzaken in hoofd en borststreek.
Miffi_swings_col (13k image)
De eenheden met de door mensenrechtengroepen bekritiseerde 'baton roud guns' zullen gestationeerd worden in zowel Gleneagles waar de top van de machtigste landen te wereld gehouden wordt als in Edinburgh waar naar verwachting veel actievoerders naar toe zullen trekken.
Klik hieronder op meer!


De Schotse politie staat voor de grootste operatie uit haar geschiedenis. De autoriteiten houden er rekening mee dat begin juli 100.000 en zo mogelijk zelfs 200.000 demonstranten naar de top van de G8 zullen toestromen. De kosten bedragen naar schatting 150 miljoen pond hetgeen door organiserend land Engeland zal worden opgebracht.
Verschillende delen van Edinburgh zullen voor publiek worden afgesloten. De politie vreest vooral dat anarchisten en anti-kapitalistische groepen de geweldloze intenties van de 'tegentop' teniet zullen doen, zoals dat ook bij vorige gelegenheden zou zijn gebeurd. Organisatoren van de protesten waarschuwen de politie de zaken niet te zwaar op te vatten, mede vanwege de provocatieve werking die van al te nadrukkelijk machtsvertoon uitgaat.
Inmiddels is er in Engeland en Schotland een indrukwekkende organisatie tot stand gekomen om de top bepaald niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Tot die geweldloze organisatie behoren uiteraard ook ... anarchisten!


Powered by Greymatter