Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/31/2005: "Arrestaties tijdens Pools bezoek van Poetin"

In het Poolse Krakow demonstreerden afgelopen woensdag (26 januari) zo'n 100 mensen tegen de komst van Poetin naar de herdenking van Auschwitz. Speeches werden ondermeer gehouden door de Anarchistische Federatie Polen die Poetin beschuldigt van oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid van wege het optreden van Rusland in TsjetjeniŽ.
AFPolenPoetin260105 (23k image)
Poolse demonstrant laat zich wegslepen
Uiteindelijk werd de groep door oproerpolitie ingesloten en volgde arrestatie van 28 deelnemers, waaronder leden van de genoemde Federatie maar ook twee mensen van Amnesty International.
Klik op meer voor filmbeelden en de rest van dit item!

De politie trad niet bepaald zachtzinnig op. Beelden van het insluiten van demonstranten en de arrestaties vind je hier, hier, hier en hier!
De gearresteerden kregen het zwaar te verduren: een aantal werd in het water gegooid, in geslachtsdelen geslagen en aan de haren getrokken. Twee vrouwen werden op de grond gegooid en kregen vervolgens knieŽn in hun rug gezet.
Zelfs de volgende morgen weigerde de politie informatie aan vrienden en familie te verstrekken over de arrestanten die diezelfde middag nog steeds vast zaten.


Powered by Greymatter