Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/27/2005: "200.000 mensen op WSF-demonstratie"

Meer dan 200.000 mensen namen deel aan de 'Vredesmars' waarmee het Wereld Sociaal Forum (WSF) gisteren in Porte Alegre (BraziliŽ) werd geopend. Het was een bonte en kleurrijke stoet waaraan ook honderden vertegenwoordigers van non-gouvermentele organisaties uit de hele wereld deelnamen, begeleid door de klanken van trommelende Braziliaanse indianen. In een park werd een minuut stilte gehouden voor de 300.000 slachtoffers van de zeebeving in AziŽ.
WSFDemo26012005 (22k image)
Tot 31 januari zullen meer dan 500 bijeenkomsten in het kader van de WSF plaatsvinden.
Klik hieronder op meer voor nieuws over de anarchisten in BraziliŽ!


Net als vorige jaren organiseert de Anarchistische Federatie Gaķcha (AFG) 'Anarchistische Dagen' tijdens het WSF. Deze dagen worden geboycot door gouverneur Rigotta van de staat Rio Grande do Sul waartoe Porte Alegre behoort.
De Federatie is kritisch gestemd over het WSF. In 2001 tijdens het eerste Forum namen de anarchisten nog deel aan de organisatie, daarna hield men eigen bijeenkomsten. Zij beschouwen het WSF als een propagandaforum voor linkse regeringen waar deze internationale steun proberen te verkrijgen voor hun kapitalisme met-een-menselijk-gezicht. Ze gebruiken sociale bewegingen om hun democratische blazoen op te poetsen en houden de schijn op dat de betrokken groepen en personen daadwerkelijk iets in de melk te brokkelen hebben.
AFG (8k image)
De AFG, opgericht in 1995, is juist in de regio van Porte Alegre actief (70% werkloos, 3% heeft internet) en kent als leden zowel studenten als vuilverzamelaars. De Federatie staat goed aangeschreven in de internationale georganiseerde anarchistische beweging en heeft uitgesproken ideeŽn over organisatie en het werken in sociale bewegingen.


Powered by Greymatter