Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/25/2005: "Van stadsecologie tot een jarige AK-press"

Vanavond naar het debat geweest van de HSP over stadsecologie. Een onderwerp waar alle partijen zich uiteraard wel mee kunnen verenigen. Heel leuk hoor die voorstellen van 'paddenpoelen' aanleggen en 'stadsecologen' aanstellen, maar visie ho maar.
OmslagBookchinPSA (7k image)
Mijn gedachten gingen onwilekeurig naar Murray Bookchin. Zijn klassieker Post-Scarcity Anarchism, opnieuw uitgebracht door AK-press, bevat precies die ideen en bevlogenheid die ik dan mis in zo'n debat. AK-press die heel veel goede anarchistische boeken uitgeeft, bestaat dit jaar trouwens 15 jaar. Gefeliciteerd!

2 Reacties


Nou dat is dan jammer want ik kon gehinderd door mijn reumatische aandoening niet aanwezig zijn , dus nu weet ik ook niet waar die eventueele paddepoelen dan aangelegt zouden worden althans in de visie van een der debatters.
Maar anderzijds zie ik me ook niet zo'n boek 18.95 dollar aanschaffen om daar in te lezen (in een taal die ik overigens niet goed beheers)hoe het dan wel zou moeten terwijl zo'n bijeenkomst als boven genoemd vrijwel zeker nog eens geen vervolg zal krijgen...
Jammer genoeg heeft de verslaggever van de Vrije geen kans gezien om een beknopte samenvatting te geven van de avond ...want nu weet ik niet wat mijn visie zou kunnen zijn op zo'n belangrijk onderwerp

zei: Ferry op 26/01/2005 om: 20:01u

Het punt was Ferry,dat alle raadsfracties vertegenwoordigd waren en die kregen veel ruimte in het debat. Dat maakte de discussie natuurlijk heel erg technisch/beleidsmatig en dus naar binnen toe gericht. Een van de critici merkte dan ook op waar het in godsnaam over ging gezien de grote milieuproblemen die spelen. Oftewel hoe lang duurt het nog voor Den Haag onder water staat, zeg maar en dan praten over de aanstelling van n stadsecoloog? Of moeten er meer stadsecologen komen? Kijk in zo'n sfeer gaat het dan niet over welke visie eigenlijk ten grondslag moet liggen aan beleid als zodanig. En daar heeft bookchin nu juist hele radikale dingen over gezegd. Zoals het decentraliseren van steden bijvoorbeeld.

zei: J.B. op 27/01/2005 om: 09:06u


Powered by Greymatter