Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/20/2005: "Anarchisten VS slaags met politie"

De demonstratie van anarchisten vandaag in een door koude geteisterd Washington tegen de inauguratie van Bush is slaags geraakt met de politie. Dit gebeurde op het moment dat de ruim 2000 anarchisten zich nabij de officiŽle Parade Route richting het Witte Huis trachtten te verenigen met een van de vele andere demonstraties. De politie versperde hen de weg en sloeg de demonstranten terug.
Inauguratie2005 (15k image)
Demonstranten in aanraking met pepperspray
Daarop hergroepeerden de anarcho's zich en probeerden door het politielinies heen te breken. Luister hier voor het verslag van een ooggetuige! En hier zijn beelden te zien van demonstraties waarop ook anarchisten voorbijtrekken.
Klik op meer voor de rest van dit verhaal!

Hierop reageerde de politie hardhandig met de wapenstok en viel de demonstranten aan met pepperspray, waarbij op korte afstand rechtstreeks in de ogen van mensen werd gespoten. Commotie ontstond omdat ook binnen de demonstratie werd geslagen, waarschijnlijk het werk van 'stillen'. De demonstratie die in opgewekte stemming met grote spandoeken van start ging, werd reeds vanaf de start van alle kanten door veel politie omgeven.
Een van de getroffen anarchisten was Mike Erwin. "Toen de politie aanviel, werd ik neergeslagen waarbij mijn bril werd weggeslagen. De politie spoot vanaf 5 cm in mijn ogen. Ik was verblind terwijl de politie doorging met me te slaan en op me te staan (ik heb een grote bult op mijn linkerarm). Ik probeerde op te staan terwijl de politie me sloeg. Terwijl ik me probeerde terug te trekken werd ik nogmaals drie of vier keer neergeslagen. Ik was nauwelijks in staat iets te zien. Het kostte me grote moeite mijn ogen open te krijgen. Mensen die Eerste Hulp verleenden hebben geduldig zeven of acht keer mijn ogen gewassen. Het duurde lang voordat ik weer kon zien."

Later zette de politie traangas in nadat anarchisten het hekwerk nabij de Parade Route omver hadden getrokken. Daarbij werd de politie bekogeld met sneeuwballen. Voorts werden er Amerikaanse vlaggen verbrand.


Powered by Greymatter