Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/12/2005: "NOVA tracht Evert Jan te gebruiken voor zwart maken hulpverlening"

Actualiteitenprogramma NOVA heeft vandaag getracht Evert Jan van Hoek te gebruiken om de gevestigde hulpverleningsorganisaties die rond de ramp in AziŽ actief zijn, in een kwaad daglicht te stellen. NOVA zocht contact met EJ vanwege diens kritiek op USAID in de eerste dagen na de zeebeving. Van Hoek trof de Amerikanen bierdrinkend aan in het duurste hotel van Hikaaduwa op Sri Lanka. Ze waren niet gediend van de diensten die Evert Jan hen aanbood. Inmiddels zijn zij uit het dorp vertrokken.
Hikkaduwa25 (20k image)
Evert Jan van Hoek heeft geweigerd aan een dergelijke tendentieuze uitzending van NOVA mee te werken. Deze is er op voorhand slechts op uit om de actieve hulpverleningsorganisaties in het rampgebied negatief af te schilderen en de suggestie te voeden dat het er allemaal slecht aan toe zou gaan. Van Hoeks kritiek op USAID op dat moment betekent geenszins dat hij daarmee de gehele hulpverlening afschrijft.

Voor meer nieuws klik hieronder op meer!

Het is niet de eerste keer dat programma's als NOVA mensen of organisaties trachten te gebruiken om nieuws vanuit een vooringenomen standpunt te brengen. Het is de reden dat sinds de jaren tachtig vele actievelingen uit de anarchistische en sociale bewegingen zelfs weigerden met de gevestigde media in zee te gaan.

Inmiddels is de hulpverlening in Hikkaaduwa dan eindelijk op gang gekomen. Het internationale Rode Kruis is gearriveerd. Ook legereenheden uit Zwitserland (of Oostenrijk) zijn nu ter plaatse.
Zelf kocht Evert Jan een hoeveelheid antibiotica om in de jungle onder de arme bevolking te verspreiden. De toegang tot dit gebied werd hem echter geweigerd door de lokale autoriteiten. Deze eisen dat de verstrekking van dergelijke medicamenten centraal plaatsvindt.

Morgenvroeg kunnen we een bijdrage van Evert Jan zelf verwachten, zo is ons verzekerd!

1 Reactie


Toch eigenlijk wel jammer dat hij niet meegewerkt heeft aan de uitzending van Nova. De diverse internationale hulpverleningsorganisaties verdienen ook de nodige kritiek!!! Kijk maar naar USAID in Irak bijvoorbeeld. Event Jan had dat toch genuanceerd kunnen doen? Maar ik kan de twijfel wel begrijpen. Maar weinig media brengen nog objectief nieuws aan de man. Desalniettemin hulde aan Evert Jan en De Vrij!!!

zei: chris op 17/01/2005 om: 15:34u


Powered by Greymatter