Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2005: "Evert Jan aan de lijn"

Zowaar kreeg ik Evert Jan zelf aan de lijn uit Sri Lanka. De situatie in Hikkaduwa is onveranderd; geen internationale hulp te zien, van distributie van hulpgoederen is geen sprake en de lokale ziekenhuizen hebben niets te bieden aan medicijnen en inentingen. De hulpverleners van USAID (die bierdrinkend in het duurste hotel verbleven en niet gediend waren van de diensten van Evert Jan) blijken met de noorderzon te zijn vertrokken. Met hen heeft hij geen contact meer gehad, ze hebben niets ondernomen in het dorp.

Hik (19k image)
Luchtfoto van het getroffen Hikkaduwa

Klik hieronder op meer voor de rest van dit item!

Evert Jan zelf is inmiddels een bekend lokaal figuur geworden vanwege zijn hulpwerk. EJ, zoals hij genoemd wordt, heeft zijn krachten gebundeld met Remi Lobbezoo uit Middelburg die via een mail aan De Vrije met Evert Jan in contact is gekomen. Remi is woonachtig in Hikkaduwa en heeft inmiddels een Stichting opgezet om de wederopbouw van het zwaar getroffen dorp te ondersteunen. Het voornemen is nu het hulpwerk met deze Stichting voor te zetten.

1 Reactie


Hoi,
Ik ben Nelleke en de zus van
Evert Jan. Na enigzins te zijn bekomen van de schrik en angst om mijn broer wil ik graag even kwijt hoe waanzinnig trots ik op hem ben dat hij in Sri Lanka is gebleven en alles in het werk stelt om de mensen daar te helpen. Wellicht ten overvloede geef ik nog even zijn gironummer: 2525870 ten name van E. van Hoek. Met het geld dat op zijn rekening wordt gestort helpt hij de mensen daar met water, voedsel, medicijnen etc.etc. Alle beetjes helpen !!!!!!
Groeten,
Nelleke

zei: Nelleke van Hoek op 11/01/2005 om: 22:42u


Powered by Greymatter