Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/09/2005: "Geen officiŽle hulpgoederen gearriveerd in Hikkaduwa"

Tot dusver zijn er geen hulpgoederen gearriveerd in Hikkaduwa op Sri Lanka gearriveerd die afkomstig zijn van de internationale hulporganisaties. Er heerst daarentegen drinkwater- en voedselgebrek, meldt Evert Jan van Hoek. Vanochtend was er voor het eerst in dagen weer telefonisch contact met hem mogelijk.

Hikkaduwa9 (16k image)
Hikkaduwa vlak na de ramp

Klik hieronder op meer voor zijn verhaal!

Evert Jan was zojuist teruggekeerd uit de hoofdstad Colombo waar hij ondermeer twee pallets water, poedermelk voor baby's, 200 babyflessen, antibiotica en wondverzorgingsmaterialen had gekocht. Vooral de poedermelk voor baby's is accuut omdat de meeste moeders geen melk meer geven vanwege de shock waarin ze verkeren. Een groot probleem vormt tevens het gebrek aan medicijnen waardoor bijvoorbeeld vaccinatie tegen cholera ook in Colombo niet mogelijk is. Dit terwijl Zweedse hulporganisaties zich hier juist sterk voor zouden hebben gemaakt en deze spullen dus op z'n minst onderweg zouden moeten zijn. Ook is er corruptie waarneembaar en duiken er profiteurs op
Van de officiŽle hulporganisaties is in Hikkaduwa geen spoor te bekennen. Voertuigen van de Verenigde Naties zijn slechts in het voorbij gaan gesigaleerd. Ook het Rode Kruis laat zich tot dusver niet zien in de badplaats. Om maar te zwijgen van onze vrienden van USAID die de nodige commotie opriepen met hun alcoholgebruik, hun dure onderkomen en hun arrogante houding om hulp van Evert Jan af te slaan.
Evert Jan zelf maakt inmiddels deel uit van een klein groepje betrouwbare mensen dat zich dagelijks bezighoudt met het verlenen van noodhulp. Ook na zijn terugkeer naar Nederland op 26 januari zal de actie dus voortgaan! Zij hebben inmiddels plannen om ook in de fase na de noodhulp daadwerkelijk bij te dragen aan de wederopbouw van Hikkaduwa.
Tot dusver beschikt Evert Jan over voldoende middelen om alles te kunnen bekostigen wat hij aan hulp aanschaft, al heeft hij vanwege de techniek ter plaatse zullen we maar zeggen, geen zicht op zijn saldo! Tot dusver is er vanuit de Steunactie in Den Haag zo'n 3500 euro naar zijn rekening overgemaakt. Naar omstandigheden maakt hij het redelijk al windt hij zich vreselijk op over het feit dat de officiŽle hulp zo lang op zich laat wachten.
Vandaag gaat hij aan de slag om zijn eigen verhaal op papier te zetten en zijn mail te lezen.
Steun blijft dus nodig:
E.J. van Hoek
giro 2525870
Den Haag

De Steunactie in Den Haag voor Evert Jan heeft inmiddels deze
website voor nadere informatie.


Powered by Greymatter