Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/07/2005: "Eurodusnie werpt label anarchisme van zich af"

Vriend Ankerman stuurde het volgende bericht naar De Vrije:

Leiden- Eurodusnie doet afstand van het label 'anarchistisch collectief'.
De Leidse actiegroep begint in 2005 met een schone lei en werkt aan een 'nieuw politiek verhaal'. 'We zijn vastgelopen in de traditionele ideologische antwoorden', zo valt op de website van de organisatie te
lezen.

escape3 (4k image)

Klik hieronder op meer voor de rest van het verhaal!

Het linkse actiebolwerk uit Leiden gaat zich het komende jaar meer op de landelijke politiek richten. Een reeks gebeurtenissen in Nederland vormt daar de aanleiding voor, zoals het asielbeleid van minister Verdonk en de moord op Theo van Gogh.

Daarnaast is Eurodusnie genoodzaakt het werkterrein te verleggen, vanwege een afnemende belangstelling voor de 'anti-globaliseringsbeweging'. Bij Eurodusnie, gevestigd in onderkomens aan de Boerhaavelaan en de Koppenhinksteeg, haakten vorig jaar veel vrijwililgers af. 'Veel betrokken
mensen zijn teleurgesteld, moe en inspiratieloos en gestopt met hun maatschappelijke activiteiten'.

De Leidse organisatie stelt zich dit jaar open voor actievoerders in andere Nederlandse steden. De activiteiten van Eurodusnie in Leiden hebben voortaan plaats onder de titel 'Eurodusnie collectief Leiden'.

Het anarchisme voert niet langer de boventoon in de activiteiten. 'Hoewel het anarchisme velen van ons inspireert is het zeker niet het enige politieke perspectief dat de mensen in de organisatie beweegt'.

Gisteravond lichtte het collectief de 'nieuwe richting' toe tijdens een nieuwjaarstoespraak in de 'vrijplaats' Koppenhinksteeg.

1 Reactie


Jammer dat de term anarchisme niet meer gebruikt zal worden! Verder bekruipt mij het gevoel ook n.a.v. hun bericht op Indymedia dat men een zekere teruggang tracht te compenseren door flinke stappen voorwaarts te zetten. Hoewel ik Eurodusnie het beste wens, vrees ik (uit ervaring) dat het zo niet werkt!

zei: Arie op 07/01/2005 om: 16:27u


Powered by Greymatter