Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/01/2005: "Actie voor slachtoffers zeebeving Sri Lanka"

De Vrije steunt de actie die in Den Haag is opgezet voor de slachtoffers van de zeebeving in Sri Lanka. Eén van onze kameraden uit het anarchistisch netwerk, Evert Jan van Hoek, is ter plekke in Hikkaduwa in het zuiden van Sri Lanka waar hij met een klein groepje toeristen is achtergebleven om direct hulp te verlenen. Hij is betrokken bij het ruimen van puin, het bergen van stoffelijke resten en het verzorgen van gewonden.

Hikkaduwa2A (21k image)

Het getroffen gebied in Hikkaduwa

Om hem in staat te stellen voedsel, water en andere benodigdheden te kunnen aanschaffen voor de mensen waar hij zich om bekommert, wordt er geld voor hem ingezameld. Dit wordt rechtstreeks op zijn eigen rekening gestort, zodat hij er meteen over kan beschikken.
De Vrije roept hierbij op om deze actie te ondersteunen door een bedrag over te maken op girorekening 2525870 van E.J. van Hoek, Den Haag o.v.v. “Gift Sri Lanka”. In enkele dagen tijd is er inmiddels ruim 1200 euro voor hem ingezameld.

Daarnaast worden er inmiddels landelijk hulpgoederen ingezameld voor Sri Lanka die door de Wereldwinkels naar de getroffen gebieden vervoerd zullen worden. Het anarchistisch netwerk in Den Haag tracht ter plekke zo’n inzamelpunt te organiseren in Grote Pyr. De nadruk ligt op kleding, babymelk, damesondergoed, maandverband, tenten, borden en bestek. Meer informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.Powered by Greymatter