Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/28/2004: "Haagse Hadjememaar"

Gemeenteraadslid Michel Dufresne van Leefbaar Den Haag, een moderne uitvoering van Hadjememaar, heeft een eigen website gekregen.
1783693-184183 (10k image)

Inmiddels heeft de in 2002 op de golven van Leefbaar & Fortuyn verkozen Dufresne al aardig wat stunts op zijn naam staan.
Zo kocht zijn partij van fractiegeld een ghettoblaster ('arbeidsvitaminen'), stripboeken ('vakliteratuur') en dure zonnebrillen om te voldoen aan de wens van het meerendeel van de raad de zaken eens door een andere bril te zien! Ook ging hij met voormalig fractiegenoot Labuche op de vuist. In de fractie rommelt het dan ook regelmatig. Door burgemeester Deetman werd zijn doen en laten tijdens vergaderingen aan banden gelegd. Al met al is hij een van de meest bekende onder de vrijwel onbekende raadsleden van Den Haag. Dufresne stond eertijds aan de wieg van de Haagse Stadspartij, die met één zetel in de raad zitting heeft en waar ook de nodige anarcho's bij betrokken zijn.

4 Reacties


Snap nooit zo goed waarom anarchisten dwepen met tragische fenomenen als Hadjememaar en Leefbaar Den Haag. Als dat het niveau is waar anarchisten zich aan moeten optrekken.

zei: Peter Bos op 30/12/2004 om: 01:52u

@Peter
Generaliseren is ook een vak, waar heb je dat geleerd?

zei: Bolus op 30/12/2004 om: 13:00u

Humor Peter, is waar het hier om gaat. En zoals gezegd, zijn de anarcho's in Den Haag tot lid van de Stadspartij?

zei: Arie op 30/12/2004 om: 15:50u

Leefbaar en Hadjememaar zijn mijns inziens symptomen die opduiken als het politiek cynisme hoogtij viert. Het is wel om te lachen, maar eerder tragikomisch dan bevrijdend. Wat heeft het nu allemaal opgeleverd behalve dan dat mensen nog cynischer worden? Enig tegenwicht tegen het serieus anarchisme is zeker op z'n plaats, maar dan kies ik liever voor de ordedoorbrekende humor van de Kabouters en Provo. Dat heeft tenminste nog wat blijvends opgeleverd in de vorm van baanbrekende vernieuwingen van de maatschappij. Het sarren van de gevestigde orde is prima, maar zonder het bieden van alternatieven is het niet veel meer dan amusement voor de spektakelmaatschappij. De mediaconcerns spinnen er garen bij en de gevestigde orde neutraliseert deze non-beweging met groot gemak.

zei: Peter op 01/01/2005 om: 21:16u


Powered by Greymatter